- See more at: http://www.microcyber.net/2014/12/5-script-untuk-blog-agar-lebih-seo.html?m=0#sthash.m8OKWOhx.dpuf

Search

Translate

Monday, 8 August 2016

KETULAN AIS MEMBANTU ELAK JERAWAT

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.
Imej dari Mr Google" wahhhh.... Sejuknya pakai ais ketul ini kat kulit pipi saya ni ..."


Saya baru pertama Kali memggunakan ais ketul ini untuk menghilangkan sedikit rasa sakitnya apabila datangnya waktu haidh.

Namun , selainNya menggunakan bahan-bahan pencuci muka yang terdapat dipasaran, pelbagai Cara mudah Boleh dilakukan bagi memastikan kulit Cantik Tanpa sebutir jerawat.

Ais selalunya digunakan dalam minuman. Malah , ada yang menggunakan ais untuk Mandi bagi menyegarkan tubuh badan. Ais dikatakan penawar paling berkesan untuk mengecilkan ruang pori-pori yang terbuka yang terbuka luas dan jerawat serta mempunyai banyak manfaat dalam dunia kecantikan. Selain membantu menyegarkan dan meningkatkan sirkulasi darah , ais juga mampu membantu menyelesaikan masalah jerawat.

Antara tip guna AIS:


1. Mencerahkan kulit

Campurkan ais batu dengan timun atau strawberries , kemudian bekukan selama beberapa jam. Ambil ketulan ais itu, gosokkan pada kulit wajah. Ulang teknik ini seminggu sekali. Campuran ini Boleh dijadikan badan scrub yang membantu mencerahkan kulit.


2. Kurang kan kesakitan jerawat

Ambil bungkusan ais yang diletakkan di dalam plastik kedap udara. Tekapkan di bahagian yang mempunyai masalah jerawat selamat 10 minit. Teknik ini dapat memenangkan sedikit keradangan atau rasa sakit di bahagian jerawat dan secara tidak langsung akan mengecutkan jerawat yang sedang membengkak.


3. Mengurangkan mata bengkak

Bungkus ketulan ais dengan Kain yang lembut dan nipis. Tuamkan bungkusan itu di bahagian mata pada awal pagi. Lakukan amalan ini sebaik sahaja bangun dari tidur kerana ia meredakan bengkak di bawah mata. Untuk menghilangkan lingkaran gelap di bawah mata, bekukan  teh , kemudian gunakan teknik yang sama untuk menyegarkan mata.


4. Menutup pori - pori 

Selepas mencuci atau mengewap wajah , guna ais untuk menutup semula pori-pori yang terbuka. Anda juga Boleh gunakan teknik ni sebelum mengoles sekarang solekan. Tidak perlu terlalu lama kerana takut ia akan menyebabkan kegatalan..Sekian.
Terima kasih.No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi Singgah di sini.
Maaf sekiranya ada kesalahan atau typo ejaan.
Semua komen anda dimanfaatkan untuk saya.

Good luck always

Sekian.