- See more at: http://www.microcyber.net/2014/12/5-script-untuk-blog-agar-lebih-seo.html?m=0#sthash.m8OKWOhx.dpuf

SWEET MUSLIMAH

SweetMuslimah.com

Digital clock - DWR

Search

Translate

Showing posts with label PRODUK SHAKLEE. Show all posts
Showing posts with label PRODUK SHAKLEE. Show all posts

Monday, 1 August 2016

Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...




Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun (473ml)


Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun
Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi. Cubalah sendiri dan lihat betapa kagumnya anda!

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
  • Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.
  • Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.
  • Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja.
  • Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.
Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci – Di Dalam atau Di Luar Rumah
  • Dinding, tingkap dan cermin
  • Kaunter dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Dapur
  • Hiasan kayu
  • Periuk belanga
  • Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)
Cara Penggunaan Untuk Hasil Terbaik
Dapur, peralatan, perabot, hiasan kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi
  • 1⁄4 sudu teh + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean
Periuk belanga
  • 1⁄2 sudu teh + 1 gelen air suam
Tingkap dan cermin
  • 1-2 titis + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean
Lantai
  • 1 sudu besar + 1 gelen air
Kain benang biri-biri, nilon, fabrik berkualiti tinggi
  • 1⁄2 sudu teh dalam satu besen air suam
Tahukah Anda?
  • Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.
  • Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
  • Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.
  • Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.
  • Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.
Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang LainKeunikan Shaklee
Selamat
  • Tidak toksik
  • Tiada gas beracun
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Tanpa pewangi
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak. Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen.
Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
  • Mudah biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

CINCH ® TEA MIX

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.


Cinch® Tea Mix


Teh putih, merah dan hijau Matcha (teh hijau premier untuk majlis keramaian di Jepun) dipetik dengan berhati-hati dan diadun untuk menghasilkan minuman yang sungguh menyihatkan ini. Ia merangsang tenaga secara semula jadi, meningkatkan kesihatan dan menenteramkan minda.

  • Bertindak dengan cara yang selamat untuk menambahkan tenaga semula jadi. Enak diminum panas atau sejuk
  • Juga mengandungi taurina, yang telah dikaji secara meluas dan terbukti berkesan untuk meningkatkan kecerdasan, tenaga dan stamina
  • Paket kecil yang ringkas dan mudah disediakan
  • Alternatif yang sempurna kepada snek manis dan kopi untuk mengangkat tenaga cepat
  • Ramuan T-Lift® eksklusif daripada teh hijau, putih dan merah
  • Bebas gluten; tiada perisa, pewarna atau pemanis tiruan

Get Clean® Water Pitcher

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu....







Get Clean® Water Pitcher


Get Clean® Water mengaplikasikan sistem penapisan air baharu berbilang paten bagi menghasilkan air yang lebih bersih dan sihat. Berbanding jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar berbahaya - termasuk sehingga 99% plumbum!
Get Clean® Water merupakan jag air pertama yang menggunakan sistem penapis blok karbon yang boleh diisi semula. Langkah ini membantu mengurangkan timbunan botol plastik bagi pemuliharaan alam sekitar. Ia juga berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air bagi setiap blok penapis.
Air dan bumi yang lebih bersih dan lebih sihat.
Marilah kita meraikannya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!

  • Disahkan berkesan mengurangkan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain di samping mengekalkan kandungan mineral air yang bermanfaat!
  • Disahkan berkesan mengurangkan klorin, oleh yang demikian ia dapat membantu mengurangkan ancaman kesihatan akibat bahan sampingan klorin!
  • Disahkan berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air - dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama terkemuka.
  • Jag air pertama yang dilengkapi sistem penapisan blok karbon isian semula

Pilihan Bijak!

  • Kos hanya beberapa sen bagi satu liter air
  • Air yang lebih sihat dengan rasa yang lebih sedap
  • Jag air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah ditapis (tidak memerlukan kuasa elektrik)
  • Ringan dan mudah dibawa
  • Menjimatkan kos

Keunikan Shaklee
Selamat
  • Menyingkirkan plumbum dan pelbagai benda asing dalam air
  • Get Clean® Water mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf berkesan dalam mengurangkan plumbum dan benda asing lain oleh Persatuan Kualiti Air (WQA).
Pintar
  • Hanya beberapa sen bagi satu liter air
  • Warga Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya beberapa sen seliter, Get Clean® Water mampu memberikan air yang bersih dengan rasa yang lebih sedap. Ia juga dilengkapi meter pintar yang menunjukkan bilakah masanya anda patut menukar penapis. Tiada lagi ketidakpastian.
Berkuasa Tinggi

  • Lebih banyak air bersih pada setiap masa
  • Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) air daripada setiap blok penapis - dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama terkenal. Malah, jag ini berupaya mengurangkan bahan cemar dalam air yang boleh memudaratkan kesihatan anda.
Mesra Alam

  • Memelihara kesejahteraan alam sekitar
  • Get Clean® Water menggunakan jag air dengan sistem penapis blok karbon isian semula yang pertama di dunia. Langkah ini dapat membantu mengurangkan timbunan sampah. Malah, setiap penapis diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan mesra alam sekitar.

Friday, 29 July 2016

SEMAKIN HEBAT VIVIX SEKARANG INI

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...

Jom saya share lagi testimoni penggunaan tegar VIVIX. Hanya tinggal beberapa jam lagi untuk memiliki VIVIX ® ini.

CYST HILANG !!! HAMIL LEPAS TTC 6 TAHUN

ANAK MENANGIS KERANA SI VIVIX

UNTUK KULIT WAJAH SEMAKIN MOIST DAN LEMBUT

BATUK KERING SEMBUH DENGAN VIVIX

 PEROKOK TEGAR BERHENTI GARA-GARA VIVIX 

WOW... MAGIC!! SAKIT EPIDURAL SUDAH 6 TAHUN HILANG

ANAK DAN EMAK SEMAKIN AYU DAN AWET MUDA SENTIASA

PIPI PINKISH TANPA MENGGUNAKAN MAKE UP. RAHSIANYA ADALAH VIVIX

ALHAMDULILAH... BEBAS KANSER SERVIK RAWATANNYA TANPA UBATAN DAN PEMBEDAHAN. VIVIX ANTIOKSIDANT



 VIVIX TWIN PACK



***  PANDUAN :
SEBARANG KESAN DARIPADA AMALAN PERUBATAN ADALAH BERBEZA ( BIOLOGIKALNYA ) BAGI SETIAP INDIVIDU. PESAKIT DINASIHATKAN AGAR MENDAPATKAN NASIHAT DOKTOR TERLEBIH DAHULU. IA ADALAH SEKADAR MEMBANTU SAHAJA.



Friday, 17 June 2016

BETAPA BANYAKNYA KHASIAT MEAL SHAKES UNTUK SEMUA

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu....


Pelbagai khasiat meal shakes untuk mereka semua


MEAL SHAKES
(Perasa Vanilla.💕)

✒Minuman pelengkap nutrisi untuk kanak-kanak (1tahun ke ⬆)

✒Sesuai juga untuk orang dewasa

Checklist diri anda & keluarga tersayang..

👶Bagi anak-anak📥

😨Selalu demam & selsema..
😴Mengantuk di dalam kelas..
😯Kurang daya tumpuan masa belajar..
😫Cepat penat..
😧Masalah athma..
😖Masalah kulit & exzema..
😌Kurang selera makan..
😕masalah cirit birit..
😵gastrik..
😑Suka makan jajan & cekedis(eg:twisties, super ring dlln)

👨👩👴👵Bagi orang dewasa📥

💮Terlalu kurus..
💮Nak naikkan berat badan..
💮Nak kulit cantik..
💮Gastrik..
💮Tambah tenaga
💮Ibu mengandung
💮ibu menyusu
💮ibu berpantang

🍂Masalah-masalah di ⬆ memang sesuai dapatkan Meal Shakes..

🔴PS: Bagi yang sibuk bekerja & belajar(minum meal shakes time stay up buat assignment..In Shaa Allah membantu untuk elak mengantuk & bagi tenaga & kesihatan yang baik..biiznillah

Dapatkan sekarang!!

Friday, 18 March 2016

KREATIVITI ANAK-ANAK

Assalammualaikum..
Salam sejahtera...

Alhamdulilah..
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...

Ketika ini , tengah melihat anak-anak memahirkan jari jemarinya untuk memegang pensil... Bagi mereka melakar di atas kertas....

Maaflah saya bukannya pakar dalam bidang ini... Tapi saya banyak membaca yang boleh saya kongsikan bersama anda... 

KREATIVITI ANAK-ANAK MELALUI CARA MENULIS PADA PERINGKAT AWAL 

Antaranya :

1. Si manja boleh meningkatkan penguasaan skil motor halus.

2. Boleh bebas berimaginasi.

3. Menajamkan koordinasi Mata dan tangan.



4. Menambah pemahaman , persepsi dan kemahiran visual.

5. Meningkatkan penguasaan awal untuk menguasai skil mengeja dan membaca.

6. Meningkatkan keyakinan diri ketika di sekolah.



7. Melatih si manja memberikan tumpuan kepada tugasan yang diberikan.

8. Sebagai latihan kognitif untuk menajamkan Minda.

9. Meningkatkan aktiviti saraf otak dan menggalakkan sel otak bergabung.

10. Latihan berulang Kali meningkatkan kemahiran menyelesaikan masalah.


Semoga ia memberikan manfaat buat anda...


 

Sekian. 
Terima kasih.

**** sumber PA&MA 2014


Wednesday, 3 February 2016

LINDUNGI DIRI DARIPADA SEGALA PENYAKIT

Assalammualaikum...
Salam sejahtera...


Alhamdulilah...
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...
Walaupun sekarang ini musim demam selsema dan batuk ... Terutama sekali risaukan anak-anak...



Kekadang itu , sistem imun badan kita sudah surut... Kekadang itu , kita lupa akan PENAWARnya... Jadi apa yang kita perlu buat atau tindakan yang positif...? 

Adakah kita perlu SUPPLEMEN?
 IYE... JAWABANNYA ....


JOM KITA AMBIL SUPPLEMEN SEMULAJADI INI...

PERISAI PERTAHANAN DIRI 

Apakah manfaat NUTRIFERON Shaklee?

1. Mengukuhkan sistem Imun dalam masa 3 hari - Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh : T - cell , B cell dan makrofag.

2. Melawan Kanser dan Tumor : interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkab immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain itu, ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada rawatan kemoterapi.

3. Melindungi dari Influenza - ia mengimbangi kepada response alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus , mikrob, termasuk selsema , flu , alergi , inflamasi dan influenza.

4. Meringan kan stress dan kelesuan - meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan , kelesuan, dan gaya hidup yang sibuk.

5. Melambatkan penuaan - formula unik Nutriferon ® merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.

6. Mempertingkatkan Menopause - hypertensi , tahap kolestrol yang tinggi , kitaran darah dan masalah lain yang berkaitan menopause akan menjadi lebih baik.

7. Mempertingkatkan PMS - terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat let is an swim bang an sistem endokrin iaitu kekejangan waktu had , sakit belakang , sakit payudara, masalah jerawat , kegelisahan , insomnia, dan mood swing.


Cadangan:

1. Pemeliharaan kesihatan : 1 peket sehari. ( tuang ke dalam mulut terus atau campurkan dalam minuman panas atau sejuk pada bila-bila masa )

2. Rawatan influenza dan kanser : 2-3 peket. Lebih baik apabila bersama vitamin C

Sini
NUTRIFERON


Sekian.
Terima kasih.

Tuesday, 2 February 2016

ADAKAH ANDA INGINKAN KULIT WAJAH DAN TUBUH BADAN SENTIASA SIHAT SELALU?

Assalammualaikum...

Salam sejahtera...

Alhamdulilah...
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...













KENAPA KITA PERLU AMBIK GLA?

GLA ni biasanya dikaitkan dgn orang perempuan, betul? Tapi sebenarnya tahu tak ia sangat penting, tak kira lelaki ke perempuan ke...

Apakah kepentingan GLA? 

GLA mengandungi Omega-6, yang diperlukan oleh ovari dan sistem pembiakan wanita. Sebab itu juga masalah haid, kehamilan dan menopaus  memang digalakkan untuk mengambil GLA. 

Apa fungsi Complex Shaklee GLA secara keseluruhan? 

-  GLA Complex membantu dalam keseimbangan hormon untuk melancarkan kitaran haid 

-  GLA Complex membantu meningkatkan kesuburan dengan mewujudkan persekitaran rahim yang sihat dan optimum untuk persenyawaan dan membantu wanita dalam menghasilkan kualiti mukus serviks

-  GLA Complex melegakan simptom PMS 

-  GLA Complex membantu mengatasi masalah menopaus 

- GLA Complex menguatkan kuku dan rambut 

- GLA Complex menjadikan kulit yang cantik, sihat dan berseri (jika diamalkan kulit sentiasa berseri akan muncul) 

-  GLA Complex membantu menangani ekzema 

- GLA Complex membantu melegakan gejala rheumatoid arthritis 

-  GLA Complex menguatkan sistem imun 

- GLA Complex adalah anti-oksidan untuk memperlahankan proses penuaan 

-  GLA Complex mengurangkan pembekuan darah yang menyebabkan arteri tersumbat

-  GLA Complex membantu dalam mengawal diabetes  dan tekanan darah tinggi 

- GLA Complex membantu mengawal kolesterol dan pembakaran lemak 

- GLA Complex membantu fungsi saraf 

- GLA Complex melambatkan proses osteoporosis 

- GLA Complex membantu menghalang pembentukan sel-sel kanser 

- GLA Complex mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri 

Banyak kan kebaikan GLA Complex ni?


Semoga ia memberikan manfaat buat anda semua.

Sekian.
Terima kasih...






SENTIASA BERTENAGA SEPANJANG WAKTU

Assalammualaikum ...

Salam.sejahtera...

Alhamdulilah...
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...





Morning semuaa..:)

Sarapan ape pg ni??
Jom kite sarapan dengan ESP nak...
(Energizing Soy Protein)

Ianya sarapan yg berprotein tinggi tau...
Supaya anda lebih bertenaga...:)

ESP juga bole menjadi PUNCA kulit korang lebih cantik dan badan pun menjadi lebih fit...

Shake shake dan terus minum..settle dah sarapan..sedap plak tu...:)

Nak bg tau ni...ESP ni mempunyai protein yg kandungan lemaknya rendah dan glisemik index juga rendah...

Makanan yg glisemik rendah bole membantu untuk

* KEKAL MUDA
* KULIT BERSERI DAN ANJAL
* MEMULIHKAN PIGMENTASI
* MENGURANGKAN LEMAK BADAN
* TENAGA SEIMBANG
* MENSTABILKAN PARAS GLUKOSA DARAH

Satu ting boleh tahan sehingga 1-2 bulan lamanya...

Tuesday, 12 January 2016

KELEBIHAN ZINC COMPLEX

Assalammualaikum..
Salam sejahtera....

Alhamdulilah...

Hari ini saya kongsikan sikit tentang khasiat ZINC COMPLEX


17 KELEBIHAN ZINC




Zinc ni biasanya dikaitkan dengan kesuburan lelaki & keguguran rambut... tapi Zinc sebenarnya sangat banyak khasiat dan faedahnya utk kesihatan kita.

Jom kita semak khasiat2 dan kelebihan Zinc. Antaranya:

1. MASALAH JERAWAT: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat. Ia lebih baik dari penggunaan antibiotik.

2. EKZEMA: Ekzema atau ectopic dermatitis antaranya disebabkan oleh kekurangan zink dalam badan.

3. MENYEIMBANGKAN HORMON : Zinc mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan.

4. KESIHATAN KULIT : zink berkait rapat dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.

5. PENYEMBUHAN LUKA: Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.

6. GANGGUAN PROSTAT: Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.

7. MENURUNKAN BERAT BADAN: Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.

8. KEHAMILAN: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.
   
9. KESUBURAN & PEMBIAKAN: Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.

10. FUNGSI BIOLOGI: Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.

11. MENGAWAL JANGKITAN : Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.

12. ANTIOKSIDAN: Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .

13. ENZIM: Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.

14. KELESUAN KRONIK: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil makanan yg kaya dengan zink.

15. BOTAK: Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut

16. KEMEROSOTAN TULANG: Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang.

17. RABUN MALAM: Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.


Haaa sesiapa yang ada masalah di atas, sila lah ye... 

Promoai Zinc Complex bulan ni beli 4 dengan harga 3 botol. Berbaloi tidak ker???

SIJIL PENGESAHAN TENTANG KEHALALAN PRODUK SHAKLEE

Assalammualaikum
Salam sejahtera...

Alhamdulilah ...
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu..
Semoga anda juga sentiasa di bawah lindungan dan kasih sayang ALLAH swt walau dimana sahaja anda berada ....

Setiap pekerjaan atau mencari ' Mata pencarian' dengan kerahan tenaga sendiri untuk mendapatkan sumber REZEKI yang HALAL dari ALLAH swt di atas bumi yang luas ini...

Namun, kini setiap produk yang dikeluarkan sudah semestinya Ada keHALALannya.

Begitu juga PRODUK SHAKLEE mempunyai sijil halalnya seperti imej dibawah....


SIJIL HALAL PRODUK SHAKLEE


Sekian.
Terima kasih.
Semoga ia memberikan manfaat buat anda semua...




Thursday, 31 December 2015

HERBAL BLEND MULTI PURPOSE CREAM


Assalammualaikum 
Salam sejahtera...

Alhamdulilah ...

Pada hari ini saya ingin memperkenakan satu losen yang digemari oleh ibu-ibu diluar Sana...





Berapakah beratnya satu tube?

Dengan kapasiti 113mg, krim ini boleh digunakan untuk satu tempoh jangka masa yang panjang. Ia bergantung kepada cara penggunaannya. 


  • Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kak.
  • Dingin, bermentol dan tidak berminyak.
  • Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.


Kandungan dalam krim HERBAL BLEND


Apakah manfaat HERBAL BLEND?


  • Melembutkan kulit
  • Melembutkan tumit kasar
  • Merawat ruam susu ,ruam panas ,
  • ruam lampin, muka  kepala 
  • Menghilangkan luka dan merawat eczema
  • Melegakan gigitan serangga / nyamuk
  • Merawat kulit gatal
  • Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox
  • Losyen harian untuk kulit kering
  • Krim urut badan lenguh
  • Merawat kesan luka melecur
  •  Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat



Semoga ia memberikan manfaat buat anda

Sekian.
Terima kasih



Sunday, 27 December 2015

PELAWAS SEMBELIT ANAK ANDA

Assalammualaikum...
Salam sejahtera...

Alhamdulilah...
Semoga anda sentiasa sihat - sihat selalu...

Kali ini saya ingin kan berkongsikan pengalaman anak saya yang sukar untuk membuang air besar... Tentu anda juga mengalami situasi seperti saya...

Kisah ini berlaku 2tahun lepas , anak saya sering mengalami sembelit yang teruk ... Hampir satu minggu tidak membuang air besar... Sampai kan pergi berjumpa doktor meminta ubat melembutkan najis... Tetap juga situasi yang sama... Tidak berubah keadaan tersebut...

Akhirnya saya mencari sesuatu di laman MR GOOGLE untuk cara mengubati sembelit anak ... Lastly , terjumpa produk tersebut... Alhamdulilah ... Semakin berkurangan sembelitnya... 

Kesan daripada pengambilan produk tersebut ia juga menambahkan selera makan anak ... Membantu menaikkan berat badan anak... Kulit anak-anak pun sihat fan Segar...





Terima kasih saya ucapkan yang rekemen kan produk tersebut...

Sekian.
Terima kasih...




RESEPI BERSAMA MEAL SHAKES

Assalammualaikum ...
Salam sejahtera...

Alhamdulilah...
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu....
Semoga anda sentiasa dilindungi dan diberkati ALLAH swt... Walau dimana sahaja anda berada....





Jom kita cuba resepi ringkas bersama Meal Shakes ... Buat smoothie banana... tentu anak-anak menyukainya... Nyummy...

Anda boleh take note atau salin resepi tersebut...

Selamat mencuba...

Sekian.
Terima kasih...







Inginkan Si Manja Membesar dengan Sihat?

Assalammualaikum 
Salam sejahtera...

Alhamdulilah...
semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu...
semoga anda sentiasa dilindungi dan diberkati ALLAH swt walau dimana sahaja anda berada...




Inginkan Si Manja Membesar dengan Sihat???



Shaklee Meal Shakes adalah Pilihan yang tepat! Kerana…

Setiap hidangan yang dicampur dengan susu rendah lemak mengandungi 240 kalori tenaga

  •  Membekalkan tenaga untuk memulakan hari si manja


Sumber protein yang kaya dengan 9 amino asid penting

  • Menyokong perkembangan tumbesaran yang sihat


Sumber terbaik kalsium dan serat pemakanan

  • Membantu mengekalkan kesihatan tubuh dan sistem pencernaan


Membekalkan 19 vitamin dan mineral penting, termasuk vitamin A, Bs, C, D, E, zat besi, zink dan iodin 

  • Untuk tubuh kekal sihat dan kuat


Formula rendah lemak dan rendah indeks glisemik

  • Untuk mengekalkan berat badan ideal

Shaklee Meal Shakes minuman enak yang kaya dengan nutrisi dan mudah dibancuh pastinya menjadi minuman kegemaran seisi keluarga. Ia amat berkhasiat untuk tumbesaran yang sihat dan kuat!

• Sarapan segera berkhasiat
• Enak, murah dan segera dihidang
• Minuman segera untuk para atlet
• Snek pilihan pada bila-bila masa
• Hidangan ideal yang rendah kolestrol, lemak dan sodium

Sekian.
Terima kasih....


Saturday, 26 December 2015

MANFAAT VITAMIN E COMPLEX

Assalammualaikum
Salam sejahtera...

Alhamdulilah...
Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu....
Semoga anda sentiasa dilindungi dan diberkati oleh ALLAH swt walau di mana sahaja berada...


Kisah hari ini saya ingin share dahulu satu supplement ini...:


Vitamin E Complex---->>>

Dibuat Dari minyak soya organik dan minyak biji gandum , yang kaya dengan vitamin E , diekstrak d-alpha tocopheryl, d - alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E yang paling lengkap dipasaran.

Mengandungi 10 mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kits menyerap vitamin E , memelihara membrane sel-sel , sel darah merah dan tisu-tisu otot.

Ia juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa , kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.




Manfaatnya ---->>>

1. Melindungi jantung - pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan koleterol HDL , mengurangkan tekanan darah, menghalang platetet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dan lain-lain.

2. Mempertingkatkan kemampuan reproduktif - kajian pada tahun 1924 mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU -800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

3. Anti-penuaan - 1kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan , mengurangkan kedutan, garis halus , parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka , dada dan otot peha.

4. Anti-oksidan yang kuat - pengambilan lebih Dari 1,200IU sehari until anti - oksidan yang kuat dan berkesan until melawan kanser , mengukuhkan sistem imun , menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor , mengurangkan kerosakkan akibat radikal bebas. Ianya memperbaiki masalah oksidasi - katarak dan masalah penglihatan.





5. Kelestarian tenaga - meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.

6. Memperbaiki arthritis - meningkatkan keanjalan salur darah , memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi.


7. Menghalang keguguran - merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada , sindrom prahaid dan sindrom menopause seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin, keguguran.

8. Memperbaiki parut - memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.




Cadangan pengambilan VITAMIN E COMPLEX



1. Untuk pemeliharaan kesihatan : 1 kapsul sehari (selepas makan )
2. Untuk anti-penuaan dan sistem reproduktif : 2 kali sehari 1 kapsul setiap Kali.
3. Untuk menentang kanser dan mengurangkan part : 2 Kali sehari , 2 kapsul setiap Kali
Vitamin E ( alpha , beta, gamma, delta ) . Ianya adalah vitamin E terlengkap di pasaran.




Sekian.
Terima kasih.

Tuesday, 1 December 2015

LECITHIN OH LECITHIN DAN MANFAATNYA

Assalammualaikum ...
Dan Salam sejahtera...

Alhamdulilah ...
Semuanya sihat-sihat belaka....


Kali ini saya kongsi serba sedikit tentang kebaikan lecithin .




Apa kah itu lecithin?

Diekstrak dari kacang soya organik bukan -GMO , setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol.
Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin , inositol , fosforus dan lemak tak tepu.


Apakah manfaatnya?



Antaranya :

1. Menyerap vitamin yang larut - lemak ; membantu tubuh dalam menyerap vitamin A , D, E dan K yang larut - lemak.

2. Melindungi Hati - menghalang enapan lemak di hati , sirosis hati dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati.

3. Pemecahan lemak dan kolestrol - Lecithin bertindak sebagai " pembersih " salur darah , pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisme lemak , kolestrol dan trigliserid di dalam tubuh.

4. Pelangsingan - menghalang obesiti. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.




5. Mencantikkan otot dan kulit - membentuk membran sel , melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit cantik , mengaktifkan metabolisme sel dan melambatkan penuaan.

6. Memperbaiki alergi - menghalang platelet  darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam salur darah , seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit- dermatitis , demam alergi.

7. Menghalang kejadian batu karang - 90% dari batu karang terjadi dari kolestrol , lecithin mengemulsi kolestrol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.

8. Mempertingkatkan daya ingatan dan meringan stress - mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran , memperbaiki daya ingatan , menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk pembesaran sihat janin.

9. Menghalang tekanan darah tinggi - memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis , menggalakkan peredaran darah.

10. Memperbaiki prostat lelaki - kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak.

11. Meringankan sembelit - lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.

TESTIMONI LECITHIN :










Cadangan Pengambilan Lecithin :
Untuk pemeliharaan kesihatan : 2 Kali sehari , 3 kapsul setiap Kali ( sebelum atau selepas makan )
Untuk pelangsingan , tekanan darah tinggi , pemecahan lemak : 2 -3  Kali , 6 kapsul setiap Kali ( sebelum atau selepas makan )






Monday, 23 November 2015

KHASIAT GARLIC

Assalammualaikum dan Salam sejahtera...

Alhamdulilah ... Semoga sihat-sihat selalu...




APAKAH MANFAAT ATAU KHASIAT GARLIC?

ANTARANYA.

1. Ia mengandungi SPEARMINT
Mempertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung.

2. Antibiotik yang selamat dan semulajadi.
Garlic antibiotik semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti Selsema , kulat,kuman , virus dan yis candida.

3. Menghalang alergi.
Mempertingkatkan penyakit berkaitan sistem imun seperti hidung sensitif, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis.

4. Mempertingkatkan sistem penghadaman.
Formulanya amat untuk mampu mempeetingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut , gastrik, , ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.pylori bakteria dan menghalang Ulser gastrik. 

5. Memoderatkan tekanan darah tinggi. 
Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.

6. Dektosifikasi.
Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa plumbum dan kadmium adalah Logan toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Tambahan lagi, garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari Logan dan menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia.

7. Menurunkan kolestrol. 
Menurunkan kolestrol, LDL, TRIGLISERID dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah; meningkatkan HDL, melindungi janting dan menghalang stroke dan penyakit koronari.

8. Mencegah kanser.
Membantu mengelakkan dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser - NITROSAMINE

9. Menstabilkan glukos.
Menolong menstabilkan glukos di dalam tubuh kita.

Bagaimana asal bau garlic?

Garlic mengandungi pelbagai jenis komposit fisiologi yang terdiri dari bahan sulfat untuk menentang bahan anti-oksidan dan anti-kanser. Inilah asal bau garlic.



TESTIMONI TENTANG GARLIC


Cara pengambilan garlic:


Untuk pemeliharaan kesihatan : 2 tablet sehari ( selepas makan)

Untuk racing dan alergi : 2 Kali sehari , 2 tablet setiap Kali. 

Untuk kanser, darah tinggi, hyperlipidemia : 2-3 Kali sehari , 2 tablet setiap Kali.

*** nota kaki: produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnoss merawat , menyembuhkan mencegah sebarang penyakit.